Wat is hypnotherapie?
​
Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose om contact te maken met het onderbewuste. In deze staat van diepe ontspanning en verhoogde concentratie ben je meer ontvankelijk voor positieve suggesties en inzichten. Het helpt bij het doorbreken van negatieve patronen en het verwerken van emoties.
​
Veelvoorkomende misverstanden over hypnose:
​
-
"Ik verlies de controle." Tijdens hypnose ben je juist gefocust en alert. Je hoort alles en kunt op elk moment de sessie beëindigen. "Hypnose is hetzelfde als het moment voordat je in slaap valt." Hoewel het woord 'hypnose' van het Griekse 'hypnos' (slaap) komt, is hypnose geen slaap. Je bent in een staat van diepe ontspanning, maar blijft bewust van je omgeving.
-
"Hypnose is gevaarlijk." Hypnotherapie is een veilige methode wanneer uitgevoerd door een gekwalificeerde therapeut. Er zijn geen gevallen bekend waarbij iemand niet uit hypnose terugkwam.
​
Toepassingen van hypnotherapie:
​
Hypnotherapie wordt succesvol ingezet bij diverse klachten, zoals:
-
Angsten en fobieën
-
Stress en burn-out
-
Slaapproblemen
-
Traumaverwerking
-
Eenzaamheid
-
Relatieproblemen
-
bindingsangst​
-
verlatingsangst
-
-
Hechtingstherapie
Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de effectiviteit van
hypnotherapie bij deze en andere klachten.
​
Waarom kiezen voor hypnotherapie bij Kernshift?
​
Bij Kernshift wordt hypnotherapie toegepast in een veilige en professionele omgeving. Samen werken we aan het bereiken van jouw doelen en het verbeteren van je welzijn.
​
Ben je benieuwd wat hypnotherapie voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
​
Ontdek de kracht van je onderbewuste en zet de eerste stap naar positieve verandering.


*DISCLAIMER*
Hypnose mag niet als vervanging beschouwd worden voor noodzakelijke medische zorgen. Raadpleeg altijd eerst uw arts. Louis Vanderhaegen is geen arts en stelt geen diagnoses; hij helpt uitsluitend personen het welzijn in zichzelf te hervinden via hypnose. Alle resultaten kunnen verschillen per persoon.
* Ik ben geen psycholoog